La vida canvia i no ens n’adonem

S’ha mort Steve Jobs. El CEO d’Apple ens ha fet una vida més fàcil. Molts tenim un ordinador, un telèfon, un ipot o un tablet de la casa Jobs. Tot això, a nosaltres ens sembla ben normal. Ens hem acostumat ràpidament a la tecnologia i a les xarxes socials que ens fan la vida més fàcil i, de vegades, també més divertida. Alguns exemples:

Treballem amb Portable Document Format (PDF). Ens enviem documents i no ens hem parat mai a pensar que del PDF se’n va començar a parlar a Califòrnia el 1991 es va fer públic el 1993. Avui costa d’imaginar una oficina o una casa sense cap PDF

Twitter. Apareix el 2006. Avui hi ha més de 374 milions de perfils creats. Famosos, polítics i líders d’opinió són a Twitter. Hi ha personatges, com Lady Gaga, que tenen més seguidors que ciutadans alguns països com Panamà o Noruega

LinkedIn. La xarxa social de professionals es va crear el 2003. Avui té 120 milions d’usuaris. Es calcula que LinkedIn aconsegueix un nou membre a cada segon. LinkedIn s’utilitza com a eina per millorar la feina que estem fent, a través de grups de diferents temes i interessos. Els empresaris l’estan utilitzant per captar nous empleats. Aquesta xarxa s’ha convertit en un aparador per a qualsevol persona que busqui feina.

Facebook. Va néixer el 2004. Té més de 800 milions d’usuaris al món i continua creixent. Un 40% d’aquests usuaris accedeixen a la xarxa a través del telèfon mòbil.

Telèfon mòbil. Avui gairebé tothom en té un. L’any 1983 va aparèixer el primer antecedent de la telefonia mòbil. Sembla que pesava un quilo!!. Al 1989 comencen aparèixer els primers models i a mitjans dels 90 es popularitzen. El famós anunci d’Airtel en el qual es veia un nen felicitant a tothom a través d’un mòbil -Hola soy Edu, feliz Navidad- és del Nadal de 1997. La setmana passada es feia públic que a Estats Units ja es pot pagar amb telèfon.

Algú s’imagina la vida avui sense xarxes socials o sense telèfon mòbil? Costa… i cada cop costarà més.

Comments are closed.